Ќе е уредува просторот околу градинката Гоце Делчев

Купишта ѓубре, земја и градежен шут се расчистува околу градинката „Гоце Делчев“. Комуналците продолжуваат неуморно да работата на расчистување на сето исфрлено ѓубре низ населбите во градов.

По чистењето на оваа локација, а по барање на Урбаната заедница, овој простор треба да се уреди со цел да се овозможи подобар пристап до градинката, но и да се добие подобар визуелен изглед.

Можеби ќе ви се допадне