Категорија

Паркови и зеленило

Се гради нов парк на ул„Лазо Филипоски“

По долгогодишно барање и инсистирање од жителите од ул„Лазо Филипоски“, комуналците во соработка со Локалната самоуправа започнаа со изградба и уредување на парк, каде месното население има веќе изградено параклис. Паркот се гради со

Расцветаните јапонски цреши рај за очите и душата

Секоја пролет на популарната „Цветна улица“ во градов владее розовата боја. Магијата од розовиот цвет ја има и во парковите во центарот на Прилеп. Богатиот цвет на црешата кој е еден од најубавите во природата, прошетките под црешите и

Обнова на паркот кај судот

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, ги обновува зелените површини во парковите во градов и населените места. Денес се засејува нова трева во паркот кај Основниот суд. Овој парк е еден од најпосетуваните во летниот период. Според инженерите по

Поголемо внимание на парковите и детските игралишта

Годинава, „Комуналец“, посветува поголемо внимание на парковите и детските игралишта во градов и населените места. Денеска, комуналците поставија нова ограда на детското игралиште во паркот по кејот, и поставија нови корпи за отпадоци.

Во паркот кај Основниот суд, „Комуналец“, работи на збогатување со нови содржини

Со убавото време паркот кај Основниот суд е еден од најпосетуваните во толите денови. Со оглед на големата посетеност на паркот и барањето од граѓаните да се обнови куќарката, денеска беше поставена нова, на местото на дотраеното и

Се подготвува Могилата за престојната пролет

Пред престојната пролет, и покрај неповолните временски услови за работа, комуналците прават поголеми реконструктивни обновувања на спортско рекреативните терени на Могилата. Се обновува старата искината и дотраена заштитна мрежа, се

Месец март посветен на зелен и чист Прилеп

Во соработка со Локалната самоуправа , в.д. директорот Рубично Абрашоски, најавува дека овој месец ќе биде посветен на зеленилото во градов, со засадување на различни видови на дрвја на повеќе локации. Дрвја од видот платан засадуваа

ЧИСТЕЊЕ НА ДИВИ ДЕПОНИИ

Со затоплувањето на времето, комуналците продолжуваат со чистење на излезите од градов. Денеска се чистеше индустриската зона по локаланиот пат од салонот Анита накај Мермерскиот Комбинат. Планот на „Комуналец“, е пролетва да се исчистат

Уредување на паркот и езерцето во Големо Коњари

По повод утрешниот празник Богојавление, комуналците извршија темелно чистење и уредување на паркот и езерцето во населеното место Големо Коњари. Со подобрувањето на времето и кога ќе се создадат услови за непречена работа ,,Комуналец",

Се чисти патеката во Градската болница

Комуналците ја чистат запоставената пешачка патека и скалишниот простор кои водат покрај Градскиот стадион до Градската болница. Граѓаните, овој простор го користат како скратена патека. И покрај многубројните тековни обврски кои во