Категорија

Актуелно

Влезови без отпадоци

Влезови без отпадоци, на потег се граѓаните да покажат коректно и совесно однесување кон животната средина Во период од 3 месеци, повторно се исчистија влезовите од Варош до Железничката станица, низ Варош и населбата Козле, каде се

Голема еко акцијата за засадување на дрвја

ЈКП„Комуналец“- Прилеп, во соработка со Локалната самоуправа започнува голема еко акцијата за засадување на дрвја. Комуналците од денеска започнаа со засадување на дрвја по булеварот на потегот од споменикот на Прилепски бранители до

Апел до граѓаните

Отпадот од кантите се собира секоја недела со редовната линија од домовите од страна на комуналните работници. Совесен граѓанин ни испрати фотографии од граѓани како го истураат отпадот околу контејнерите на пунктот контејнери поставен

Многу отпад, трње, шипови и камен се чисти кај мотелот од вештачкото езеро

ЈКП „Комуналец“ - Прилеп, ја продолжува акцијата за чистење околу вештачкото езеро. Денеска се чистеше отпад, трње и шипови околу распаднатиот мотел, а воедно се чистеше и рамнеше теренот на потегот под паркинг просторот од Спортско

Започна миењето на сообраќајниците и тротоарите низ градот, апел до возачите и пешаците да бидат…

ЈКП „Комуналец“, започна со темелно миење на сообраќајниците и тротоарите во градов. Заради ниските ноќни температури и неможноста оваа операција да се извршува во ноќните часови, се информираат граѓаните дека миењето на улиците ќе се

Комплетно се чисти просторот околу и во комплексот кај вештачкото езеро

Комуналците денеска во и околу Спорстко рекреативниот комплекс „Езеро“, прават генерално чистење на паркинзите, пешачките патеки, детските игралишта, спортскиот терен, но и околу комплексот, при што се чисти расфрлан комунален отпад, но и

Се прави генералка на влезот во градов од кај бензиската на Лук Оил

Комуналците, денеска чистат градежен шут и мешан комунален отпад на влезот во градов, наспроти бензиската од Мак Петрол, до самите куќи. Неосвеста на поедини граѓани одела дотаму што отпадот е истуран до тротоарскиот дел, наменет за

Реконструкцијата со замена на травертин плочки во Старата чаршија

Јавното претпријатие „Комуналец“, започна парцијална реконструкцијата со замена на травертин плочки во Старата чаршија Во соработка со Локалната самоупрва, ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, започна реконструкција со замена на старите дотраени и

Наплатен центар Точила

Се известуваат граѓаните од населбите Точила, Варош, Козле и Тризла, дека наплатниот центар кој се најдуваше на крајот од ул,, Самоилова’’, под ОУ,, Блаже Конески’’, е преместен исто на ул,, Самоилова’’, бр 6, до СОУ ,,Орде Чопела’’.

Плати СМЕТКА ОНЛАЈН

ЈКП “Комуналец” – Прилеп, Ви овозможува Вашите сметки за подигање на отпад и солидарен погреб да ги плаќате онлајн преку компјутер, лаптоп или паметен телефон без никакви трошоци. Плаќањето на сметките имате можност да го извршите преку