Категорија

Отпад

Купишта отпад се чистат од дивата депонија кај Дабница

Над 400 м3 отпад се чисти од дивата депонија околу споменикот кај Дабница, и по колксиот пат по кој е расфрлан различен отпад, а кој придонесува на одедени делови да неможе да се помине ниту со запрежна кола. Кревети, распадната јоги,

Се чисти дел од Оревоечка река и неурбанизираниот канал

ЈКП„Комуналец“- Прилеп, и Локаланата самоуправа, започна да го чистат неурбанизираниот дел од речното корито позади егејските згради. Трска, шипови, врба, многу исфрлен отпад, тиња и што ли уште не, деновиве ќе чистат комуналците и сиот

Општина Прилеп, избрана за најзелена општина за доброто управување со отпадот, односно примената на…

Европската канцеларија во државава, ја прогласи Општина Прилеп за најзелена општина, односно, на градов му припадна честа да биде избран за најдобрите практики во управувањето со отпадот.Прогласувањето за најзелена општина во конкуренција

Градежен отпад во контењер

И покрај апелите на комуналците да не се исфрла градежен шут во контејнерите, и понатаму оваа појава никако да запре. Граѓанинот е забележан и фотографиран како исфрла отпад во контејнерите на пунктот кај катната гаража. Истиот е

Општина Прилеп со години го држи приматот во селекција на отпадни материјали

Според официјалните податоци од Пакомак за 2021, Општина Прилеп, е далеку пред другите градови во селектирањето на отпадот. Прилепски Комуналец, само преку Пакомак, има регистрирано 126.950 тони селектиран отпад од пластика, 570.340 тони

Локалната самоуправа и „Комуналец“, го враќаат приматот за најчиста општина

Се чисти Дабничкиот канал од населбата Тризла, до мостот кај касарната, а потоа чистењето ќе продолжи и до вливот на каналот во Оревоечка река. Акцијата за чистење е по налог на Локалната самоуправа, а ја спроведува ЈКП„Комуналец“, -

Отпад

И покрај нашите редовни објави и информирање до граѓаните дека „Комуналец“, било кој отпад кој неможе да го собере со редовната линија (освен градежен шут и отпад од градење), бесплатно го подига од домаќинствата, сепак, несовесни граѓани

Навиките тешко се менуваат

За било која категорија на отпад, јавете се на тел. 048/428-992, со порака на ФБ страницата на ЈКП„Комуналец“-Прилеп, или емајл: presskomunalec@yahoo.com. Габаритен отпад (мебел од дрво, тапациран мебел, јоги, теписи и др) - не се

Се чисти огромна дива депонија на локалитетот Скаменета Баба

Се чисти огромна дива депонија, локацијата е мапирана на светската карта за одржување на болдеринг Над 2 километри во должина и повеќе од 1500м3 отпад, е исфрлен од несовесни граѓани. Локацијата е лево од патот за вештачкото езеро,

Се замолуваат граѓаните и возачите да внимаваат каде и како исфлаат отпадоци

Комуналците повторно ќе ги чистат излезите од градов. Иако обиколниот пат од кај Жито Прилеп за Варош, се исчисти во месец декември, денеска на оваа реалација се собираа купишта отпад. Според Оперативниот план од „Комуналец“,