Категорија

Актуелно

Отчет на постигнатото и сработеното од В.д директорката Ирена Станковска

В.д. директорката Ирена Станковска, го раководеше Јавното комунално претпријатие „Комуналец“ - Прилеп, во периодот од 8.01.2019 до 16.10.2020. Во овој период комуналното претпријатие редовно го сервисираше оперативниот план, како и

Честит 11 Октомври

Почитувани сограѓани, Вработените од ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, Ви го честитаат 11 Октомври, Денот на народното востание и Денот на борецот. Ова е празник на хероите, симбол на непокорот и слободарскиот дух. Нека ни

Извидничкиот одред „Феникс“ со уметност, забава и пораки создава радости за најмладите

На иницијатива на Извидничкиот одред „Феникс“, а во соработка со ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, денеска започна да се бои исцртаниот полигон со разни игри и многу детски ликови, како и пораки за зачувување на градските убавини и животната

Комуналец се поднови со уште едно комунално возило

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, во соработка со Локалната самоуправа, набави ново комунално специјално возило за подигање на отпад од (5+1) м3 од марката Исузи. Наредниов месец треба да пристигне уште едно ново комунално возило од (7+1) м3 , кое

Договори за заостанатиот долг на рати

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, ги информира корисниците на услуги дека од 23 јули, започнува со склучување на договори за заостанат долг на одложено плаќање за сметките од 2020 година и заостанати неплатени сметки од претходни години, кои се

Известување

Почитувани корисници на услугите,ЈКП ,,Комуналец,,- Прилеп, Ве известува дека неподигнатиот комунален отпад од домаќинствата кој требаше да се подигне на 15.07.2020 ( неработен ден за сите вработени) ќе се подигне на 18.07.2020 година (

Отпадните масла спротивно на законската регулатива завршуваат во контејнер

Отпадните масла наместо да завршат кај овластен лиценциран собирач,завршуваат во контејнерите. Сликата која утрово ја забележавме на ул,, Александар Македонски,, последен еколошки пункт за собирање на отпад кај егејските згради е повеќе од

Украдена детска лизгалка од парк

Од паркот на ул „2 -ри Август“ во населбата Рид, е украдена детската лизгалка. Досега сме имале различни кражби на јавни добра, но да украдеш детски реквизит кој им служи на најмладите за игра и забава е повеќе од вандализам. До МВР

СВЕТСКИ ДЕН НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Утре 5 јуни на глобално ниво се одбележува Светскиот ден на животната средина. Светскиот ден на животната средина е креиран од Генералното собрание на Обединетите нации во 1972 година на првиот ден од Конференцијата на ОН за животна

Реакција на објавениот снимен материјал со коментар од Левица

Почитувани, По снимениот материјал објавен на веб страната од политичката партија „Левица“, а објавен и од некои медиуми, каде се обвинува ЈКП „Комуналец“ - Прилеп, дека на ул.„Трајко Николоски“ бб, во населбата „Сточен пазар“ има