Категорија

Актуелно

Еколошките острови празни, контејнерите в река

Утрово, Дабнички канал на потегот покрај типската населба осамна со турнати контејнери во него. Непознати строрители полните контејнери со отпадоци ги извадиле од еколошките острови и ги турнале во каналот. Двата контејнери за собирање на…

Прифатилиште за кучиња и во 2020, активни на терен за воспоставување контрола на популацијата на…

Прифатилиштето за кучиња при ЈКП „Комуналец” и во 2020 година ќе ги извршува планираните работи и препораките од Агенцијата за храна и ветеринарство, и тоа : заловување на сите кучиња кои се наоѓаат на јавни површини без сопственик според…

Во општинската сала се одржа Трибина на тема: „Бездомни кучиња, едукација и информирање“.

„Според годишниот план на активности во 2019 година, што Прифатилиштето при Ј.К.П. „Комуналец“ го достави до Агенцијата за храна и ветеринарство за решавање на проблемот со бездомни кучиња, планирана ни беше и оваа Трибина за едукација и…

Прифатилиштето за кучиња организира Трибина на тема: Бездомни кучиња, едукација и информирање.

По тој повод, ве покануваме на настанот кој ќе се одржи на 13 декември, во 18 часот, во големата сала од Општина Прилеп Според годишниот план на активности во 2019 година, што Прифатилиштето при Ј.К.П. "Комуналец" го достави до…

Отчет за едногодишното работење на ЈКП „Комуналец“

Ирена Станкоска в.д директор на ЈКП „Комуналец“- Прилеп, на денешната прес конференција пред новинарите го презентираше отчетот за реализираните проекти во текот на 2019 година. „Како јавно комунално претпријатие покриваме повеќе дејности…

ОТЧЕТ НА СРАБОТЕНОТО

ОТЧЕТ НА СРАБОТЕНОТО за период 7.01.2019 до 31.10.2019 година од в.д директор Ирена Станковска   6.11.2019   Во тек е реализација на Проектот БИОРЕАЛ со кој ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, набави комунално специјално возило од марката ИВЕКО од…

Се набавуваат нови возила за потребите на „Комуналец“

По набавката на ново возило за подигање на отпад од 7м3 со вредност 61.000 евра, ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, набави уште два нови трактори за подигање на отпад од јавно прометните површини и подигање на габаритен отпад од домаќинствата во…

Подметнат пожар над депонијата во Алинци, гори сува трева, но не и депонијата.

По дезинформациите кои се појавија во некои од порталите дека гори депонијата во Алинци, од ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, ги информираат граѓаните дека гори околу депонијата во Алинци, но не и депонијата. На пладне, околу 12 и 30 часот од…

СООПШТЕНИЕ!

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, ги информира и замолува граѓаните кои имаат неплатен долг од 6 и повеќе сметки, но и должат по основ на правосилни платни налози кон „Комуналец“, да се јават во седиштето на ул„ Александар Македонски“ бр:302, (стара…