Категорија

Паркови и зеленило

По синоќешното невреме, комуналците денес со полни раце работа

Утринава екипи на „Комуналец“ делуваа и во приватни имоти, иако тоа не е обврска на комуналното претпријатие, со цел да помогнат на оние кои настрадаа во синиќешното невреме. Од куќа во населбата Рид, се одстрануваше голем бор кој паднал…

Генералка на  патот  за езеро и населбата  накај касарни

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, со засилени екипи од  паркови и зеленило  и  за подигање на отпад,  прават генералка на патот кој води накај езеро и населбата под касарни.  Иако  пред  два  месеци беше исчистена дивата депонија  на местото каде…

Комуналците го светнаа влезот од кај Лук оил

Заради преголеми обврски  во извршувањето на  Oперативниот план, викендов за  оделот косачи беше работен. Тие посветија поголемо внимание на влезот  во градов од кај Лук оил.  По косењето на сите тревнати површини, изметени се тротоарите,…

Комуналците го уредуваат Варош

По најавата за убавото време комуналците ги косат и чистат поглавните улици низ Варош, патеките кои ги поврзуваат сите цркви, амфитетарот, и патеката „Крали Марко“, која води се до манастирот Архангел Михаил. И покрај бујната вегетација…

По обилните дождови и наносите, се чистат излезите од градов

Обилните дождови кои го зафатија регионов, им зададоја и дополнителна работа на комуналците. По санирањето на улиците, тротоарите и плоштадите во градов, се чистат и големи наноси од песок и чакал на сите излези. И покрај големите…

Прилеп се подготвува за Пиво фест, се косат сите влезови во градов

Пред престојниот Пиво фест, комуналците ги косат сите влезови во градов. И покрај големите обрски кои ги имаат, а и од невремето кое го зафати градов, од кое, сеуште се дочистуваат одредени улици и локации, комуналците ги косат и излезите.…

Заврши чистењето на Дабнички канал, се прави генералка во населбата

По комплетното чистење на Дабнички канал, од мостот кај касарната до вливот со Оревоечка река, се прави темелно чистење на двете улици покрај кејот, се рамнат површините и се дочистува зарасната треба и џбунови. Каналот се исчисти со тешки…

По невремето, како и да немало невреме, Прилеп исчистен за два часа

По страшното невреме кое го зафати Прилеп и околината, комуналците во рок од два часа го исчистија градот. Вредните комуналци, чистеа во центарот на градот, во населбата Тризла и на сите главни улици. Во текот на утрешниот ден ќе се…

Се чисти вториот потег од Дабнички канал

Се чисти коритото од Дабнички канал на потегот од мостот кај касарните до вливот со Оревоечка река. Во овој дел од каналот се исфрла неконтролирано отпад од несовесни граѓани. Каналот се чисти со тешки градежни машини, а на некои потези…

По паѓањето на цветот од Липите, се врши миење на главните сообрајќајници

Голем проблем на комуналците во одржувањето на градот е паѓањето на цветот од Липите. По ова, а  според  оперативниот план, вршат миење на улиците со дрвореди. Според стручните служби од „Комуналец“ на одредени делови од градов цветот…