Категорија

Гробишта

По втор пат се косат зелените површини на старите градски гробишта

Со убавото време и најавите од метеоролозите дека во наредниов период нема да има врнежи од дожд, комуналците интензивно ги косат зелените површини на Старите градски гробишта. Според големината на гробиштата и зелените површини со

Се инсталира линија за технолошка вода на старите градски гробишта

По подолг период ЈКП „Комуналец“ го оспособи ископаниот бунар за технолошка вода на старите градски гробишта. Исталирана е пумпната станица, а во тек е инсталирање на водоводна мрежа за технолошка вода. Планирано е да се постават неколку…

Берачите на липа ги соголија липите на Градските гробишта.

И покрај заложбите на комуналците да ги одржуват дрвјата низ градските гробишта, немилосрдните берачи на липа ги оставија липите без гранки. Освен ова, се прави голема штета врз споменичните обележја. По пријава на стражарската служба, и…

На иницијатива од вработените, изграден е Параклис на Старите градски гробишта

На Старите градски гробишта, изграден е и осветен Параклис. Иницијатаивата и средствата за изградаба се обезбедени од вработени на Старите градски гробишта и ЈКП„Комуналец“ - Прилеп. До местото е обезбедена и техничка вода, која ќе ја…

Генерално чистење на гробиштата пред Велигден

Според христијанскиот обичај граѓаните на Прилеп, посебно за Воскресението Христово - Велигден, ги посетуваат гробовите каде се погребани нивните најблиски било тоа да се старите или новите градски гробишта. Иако гробиштата се одржуваат…

Акција за темелно чистење на Градските гробишта

Со помош на Секторот паркови и зеленило, вработени во јавната администрација и доброволци граѓани, неделава ќе се прави темелно чистење на Градските гробишта. Акцијата започна од денеска, а комуналците секојдневно ќе се ангажираат по…

Пред Велигден, комплетно исчистени и уредени гробиштата

Иако, ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, редовно ги чисти и одржува Старите и Нови градски гробишта, посебно внимание се обрнува пред големите православни празници. Комплетно беа искосени Старите и Нови градски гробишта, се изврши целосно чистење на…