Категорија

Паркови и зеленило

Светна слободниот простор во Табаана

Од чистењето на просторот од зградата Табаана до ЈКП„Водовод и канализација“, беа транпортирани 90м3 разноразен отпад и депониран во депонијата Алинци. По акцијата за расчистување на овој простор, кој е во близина на најфреквентниот…

Ќе е уредува просторот околу градинката Гоце Делчев

Купишта ѓубре, земја и градежен шут се расчистува околу градинката „Гоце Делчев“. Комуналците продолжуваат неуморно да работата на расчистување на сето исфрлено ѓубре низ населбите во градов. По чистењето на оваа локација, а по барање на…

Апел од в.д директорот Ирена Станковска за еколошка свест кај граѓаните

Фебруари е месец за чистење на дивите депонии низ градов настанати во текот на зимата. Прва населба која беше исчистена е населбата „Бончејца“. Во моментов претпријатието работи на темелно чистење во населбите „Тризла“, и „Точила“, а денес…

Се чисти населбата Тризла

Со засилени работни екипи, механизација и транспортни возила, најмаку 10- ина дена ќе се прави генералка во населбата Тризла. Акцијата започна во петокот, а во првата фаза ќе се чистат дивите депонии низ улиците во населбата, по ова,…

Не помагаат апелите од комуналците, граѓаните зимава ги затрупаа населбите со отпад

Фотографиите говорат и го отсликуваат нашиот сон за ЕУ. Неделава ЈКП„Комуналец“- Прилеп, ќе прави генаралка во насебата Тризла. Лоцирани над 100 тина помали диви депонии. Купишта ѓубре и расфралан отпад се забележува дури и пред портите…

Комуналец започна со генерално чистење по населбите

Со оглед на долготрајната зима и задржувањето на снежната покривка повеќе од 35 дена, Комуналец, од денеска започна и со акција за генерално чистење во населбите. Акцијата за чистење на насобрани и расфрлани ѓубришта започна од населбата…

За Комуналците нема зима, чистиот град им е приоритет

Јавното комунално претпријатие „Комуналец“ започнаа со генерално чистење на градов. Со оглед на долготраноста на ниските температури, задржувањето на снегот и голомаразицата, комуналците наредниве денови ќе имаа зголемен обем на работа.…

Могилата како зимска бајка, патеките проодни за посетителите за престојниот викенд

Паркот на револуцијата со новите врнежи од снег изгледа како приказна од бајките. Причина повеќе за престојниот викенд прилепчани да уживаат во прошетките на Могилата. Комуналците пак, два дена работат на отворање на проодни патеки, со…

Комуналците иако не им се наклонети временските услови, се на врвот на својата задача

Снегот кој интензивно паѓа повеќе од два дена им создаде поголеми проблеми на комуналните служби. Од рано наутро со механизација и рачен алат комуналците го чистеа центарот на градот, тротоарите по главните улици и бекатон патеките во…

Комуналците завршија со акцијата за сечење и кастрење на стари проблематични дрвја

Комуналец, изминатиов месец работеше на сечење и кастрење на стари проблематични дрвја. Покрај во градов, дотраени стебла и гранки, комуналците сечеја и во повеќе населени места од општинава. Старите проблематични и исушени дрвја…