Комуналците засадуваа липа, бреза и јапонска цреша за денот на дрвото

 

 

Традиционалната манифестација „Ден на дрвото - засадија својата иднина“, која се одржува по 17-ти пат, денеска се одбележа и во Прилеп
Повеќе...
 
  • 0
  • 1
  • 2
prev
next
News image

Во 2016 год се гради вториот парк по големина Точила 2

    На површина од 20 илјади метри квадратни ЈКП„Комуналец“ и Локалната самоуправа ја разубавуваат Точила ...

повеќе...
News image

Завршен паркот и во ОУ„Добре Јованоски“

    По изгрдбата на спортската сала Комуналец и Локалната самоуправа го изградија паркот во дворот на училиштето. Паркот е за потребите на населенито, учениците, но и на спортистите кои подготовките ги извршуваат во новата спортска ...

повеќе...
News image

Локалната самоуправа и Комуналец го уредија дворот во СОУ „Ѓорче Петров“

    Уште еден училиштен простор комплетно уреден со изведба на  бехатон патеки, зелени површини  и урбана опрема. Паркот е за потребите на учениците и наставничкиот ...

повеќе...

РАСПОРЕД ЗА ПОДИГАЊЕ ОТПАД

 


Се гради третиот парк во Димо Нарденикот

    ЈКП„Комуналец“, според годинешниот опештински оперативен план, го гради третиот парк во населбата Димо Наредникот.   повеќе,,,

#FFFFFF

Се гради третиот парк во Димо Нарденикот

    ЈКП„Комуналец“, според годинешниот опештински оперативен план, го гради третиот парк во населбата Димо Наредникот.   повеќе,,,

#FFFFFF

Беровци доби нов парк

    На свечен начин, во присуство на месното население, јавни и општествени работници беше отворен паркот во Беровци.   повеќе,,,

#FFFFFF

Парк кај судот

Комуналците го доуредија  паркот кај судот. Завршени се сите земјени и хортикултурниу работи. Веке овој парк со никнувањето на тревата  го добива својот естетски изглед. повеќе,,,

#FFFFFF

Плоштад Александрија

Плоштадот Александрија кој се изгради пред 3 години, стана препознатлив белег на Прилеп. повеќе,,,

#FFFFFF

Могила

Ревитализација на спортско рекреативен и културен центар Могила. повеќе,,,

#FFFFFF

Петта прилепска

Петта прилепска по теркот на Европските метрополи повеќе,,,

#FFFFFF

Депонија

По дваесет години ќе престане да гори и чади депонијата Алинци, чии корисник е општината Прилеп. повеќе,,,

#FFFFFF

Капела

Во Прилеп се гради капела. повеќе,,,

#FFFFFF

СВ.„Благовештение“

Парк за поврзување на Музејот на икони и Црквата СВ.„Благовештение“. повеќе,,,

#FFFFFF

Коњари

Коњарци добија парк. повеќе,,,

#FFFFFF

Мажучиште

Пуштенo во употреба новото детско игралиште во с.Мажучиште. повеќе,,,

#FFFFFF

Тризла - под кули

Пуштено во употреба новото детско игралиште во населбата Тризла под кули. повеќе,,,

#FFFFFF
thumbnailthumbnailthumbnailthumbnailthumbnailthumbnailthumbnailthumbnailthumbnailthumbnailthumbnailthumbnailthumbnail