Категорија

Паркови и зеленило

Комуналците завршија со акцијата за сечење и кастрење на стари проблематични дрвја

Комуналец, изминатиов месец работеше на сечење и кастрење на стари проблематични дрвја. Покрај во градов, дотраени стебла и гранки, комуналците сечеја и во повеќе населени места од општинава. Старите проблематични и исушени дрвја…

Започнува засадување на есенско цвеќе

Комуналците од денес започнуваат со есенско засадување на цвеќе од сортите темјанушка, хризантема и мини роза. Ќе се разубавува центарот на градот,  алеите во паркот  на Могилата, кружниот тек кај поранешен Солидност, населбата Димо…

Нов лик на детските игралишта во населбите Варош, Точила и Типски куќи

Согласно Програмата за комунално уредување и поставување на урбана опрема на Општина Прилеп за 2018 година, фирмата „Прилепски Текстилен Конзорциум“ увоз–извоз ДООЕЛ Прилеп, работи на рехабилитирање на детските игралишта и спортските терени…

Во Центарот за деца со церебрална парализа, се уреди и дворната површина.

Како општестевено одговорно претпријатие, „Комуналец“ помогна во уредувањето на дворот во Центарот за деца со церебрална парализа. Освен ова, се исчисти и површината позади Центарот од некогашните преработувачки капацитети. Се замолуваат…

Преуредување на одредени делови низ градов

Должни сме  да објасниме пред  јавноста што  работиме и кои се причините за преуредување на одредени делови низ градов. Централниот дел на улицата „Димо Наредникот“ е граден и пуштен во употреба во 2009 година. Од самиот старт со работа…

Комуналците го уредуваат задниот дел од зградите во населбата Бончејца

И покрај огромните обврски кои ги има „Комуналец“ во делот на извршување на Оперативниот план, деновиве се работи и на задниот дел од зградите во населбата Бончејца. Огромни корења од дрвја се корнат кои беа оставени подолги години за…

Во Точила 1 се обновуваат спортските терени и детските игралишта

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, го обновува одбојкарското игралиште со нов слој песок, се рамната терените, а воедно ќе се постават и нови реквизити во спортските терени. Инаку овие спортски терени се под постојан атак на несовесни граѓани, кои во…

Се обновуваат парковите во населбата „Димо Наредникот“

„Комуналец“ започна со обновување и на парковите во населбата „Димо Наредникот“. Таму, на одередни места се изведуваат нови бекатон патеки, се врши поправка на ивичниците и уништениот бекатон, како и целосно прекопување на песок во детските…

Комуналец врши поправка, уредување и генралка на патеките и амфитаетарот во во Варош

Комуналците деновиве ќе вршат генералка во Варош. Ќе се заменуваат дотраените штафни од Амфитеатарот, ќе се извршува поправка на одредени делови, бојадисување на клупите и детските реквизити, а во тек е и генералното чистење во оваа…