Категорија

Отпад

На дивите депонии им нема крај

Освен што несовесните граѓани исфрлаат секаво ѓубре во околината на градов, тие не ги поштедуваат ниту јавните површини во градов. Со механизација, комуналците денеска ја исчистија и ја израмнија јавната површина наспроти спортската сала…

Градската река им послужила како депо, комуналците си добија и фотеља

Дека работата со ѓубре e непредведлива е, и денешнава пост првоаприлска шега на комуналните работници. Тие се заблагодарија на жителите од Бончејца, под поранешната фабрика „Борка Левата“, што на подарок конечно добиле и фотеља за одмор.…

Со акцијата „Еко Прилеп“ собрани 120 метри кубни отпад во најлонски вреќи, депониран во Алинци.

Над 1000 најлонски вреќи собрани со вчерашната акција, во организација на Локалната самоуправа и ЈКП„Комуналец“ - Прилеп. Со акцијата беа опфатени неколку локации во околината на Прилеп, каде доброволците кои чистеа, беа згрозени од…

На дивите депониите во Прилеп и околинава им нема крај

Иако депонијата под касарни се чисти редовно, гледката е повеќе од разочарувачка. Стари алишта, цемент, цигли, отпад од кастрење, азбестни табли, кревети, јоги и што ли уште не, чистеа денеска комуналците од дивата депонија под касарната.…

Срамот од несовесните граѓани на патот кон Камена баба

Низ фотографија, срамот од несовесните граѓани на патот кој води кон надалеку прочуената Камена баба По чистењето на неколку диви депонии во околината на градот, крајно разочарувачка е сликата со дивата депонија на патот за езеро.…

Само за три дена од чистењето на дивата депонија во населба Козле, истата е претворена во ѓубриште

Градежен шут, јоги, цели кревети, канти, туби, остатоци од електрични апарати и друг отпад, истуриле несовесните граѓани во населбата Козле, на темелно исчистената депонија по патот од Точила до Козле. Само од оваа дива депонија од двете…

Комуналци чистат и со години нечепнати депонии

Во саботата, со кординарана акција помеѓу Комуналец и бизнис секторот, собрани се и депонирани во депонијата Алинци 175 м3 отпад, од една од поголемите диви депонии која се најдува до самите куќи во населбата Рид, односно на крајот од…

Се исчистија од диви депонии и населбите Варош и Козле

Над 90 м3 разноразен отпад се чисти неделава во населбите Варош и Козле  со акцијата за темелно чистење  од  диви депонии. Останува на граѓаните да покажат поголема свест  и совест спрема животната средина. Воедно се замолуваат граѓаните…

Не помагаат апелите од комуналците, граѓаните зимава ги затрупаа населбите со отпад

Фотографиите говорат и го отсликуваат нашиот сон за ЕУ. Неделава ЈКП„Комуналец“- Прилеп, ќе прави генаралка во насебата Тризла. Лоцирани над 100 тина помали диви депонии. Купишта ѓубре и расфралан отпад се забележува дури и пред портите…

Дива депонија до влезот на Економскиот факултет

И покрај врвната услуга од ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, која ја извршува во подигањето на отпад спрема граѓаните и бизнис секторот, сепак, одредени граѓани и фирми не си ја почитуваат заедницата во која живеат и отпадот го одлагаат на разно…