Месечна архива

јуни 2022

Се чисти дел од Оревоечка река и неурбанизираниот канал

ЈКП„Комуналец“- Прилеп, и Локаланата самоуправа, започна да го чистат неурбанизираниот дел од речното корито позади егејските згради. Трска, шипови, врба, многу исфрлен отпад, тиња и што ли уште не, деновиве ќе чистат комуналците и сиот

Општина Прилеп, избрана за најзелена општина за доброто управување со отпадот, односно примената на…

Европската канцеларија во државава, ја прогласи Општина Прилеп за најзелена општина, односно, на градов му припадна честа да биде избран за најдобрите практики во управувањето со отпадот.Прогласувањето за најзелена општина во конкуренција