Примитивизам и дивјаштво

Привитивизам и дивјаштво извршено е ноќеска врз детските реквизити во паркот на Рид. За да се откорне лизгалка од лежиштето потребна е голема сила. Откорнати и искршени се и мостовите пред лизгалките.

Од деѕското игралиште украдени се и две железни порти, а третата е искршена .

Случајот е пријавен до надлежните органи.

Можеби ќе ви се допадне