Над 150 м3 отпад се чисти зад градскиот базен.

Голема површина со разноразен отпад се чисти по течението на неурбанизираното речно корито веднаш до градкиот базен. Граѓаните од оваа населба подолго време бараа да се исчисти овој простор на кој се исфрлени кревети, пластични предмети, градежен шут, обувки, облека и што ли уште не.

Уште еднаш да подсетиме дека „Комуналец“ без оглед на гоменината на количините го собира сиот отпад од домаќинствата. Додека за габаритниот отпад граѓаните потребно е да се јават на тел: 048/428 992. Оваа категорија на отпад се подига секој четврток бесплатно од дворовите. Едниствено дополнително се наплаќа градежниот отпад за кој треба да нарачате контејнер од 5м3 со цена од 1360 денари, или транспорт со трактор кој чини 620 денари.

Можеби ќе ви се допадне