Се обновуваат парковите во населените места

Покрај обновувањето на парковите низ градов, „Комуналец“, започна со поправки и обновување на парковите низ населените места.

Се работи на целосно уредување на паркот во населеното место Беровци, каде се направени поголеми оштетувања, кражби на бекатон плочки и ивичници, а од друга страна и времето си го сторило своето. Воедно ќе се врши и бојадисување на клупите и детските реквизити.

Есенва, доколку послужат временските прилики, а зависно од потребите и оштетувањата ќе се обноват 9 паркови во населените места во општинава.

Можеби ќе ви се допадне