Липа, даб и јавор, засадуваат комуналците на повеќе локации во градов

Прилеп, е еден од ретките градови во државава каде се води посебна грижа и внимание за зеленилото. Според Зелениот регистар кој го води „Комуналец“, Општина Прилеп, располага со 4.307 високостеблести дрвја, и 845 нискостеблести зимзелени украсни растенија.

Можеби ќе ви се допадне