Извидниците ја разубавуваа Могилата

Градски пример за зачувување на животната средина и желба секогаш да се на места кога се работи за подобар визуелен изглед на парковите низ градов е Извидничкиот одред „Феникс“. Членовите од овој одред во сабота самоинцијативно се пријавија да ги засадат декоративните зимзелени садници на Могилата.

Извидниците од „Феникс“ многупати имаат учествувано во групните акциите за чистење на диви депонии, а почесто како одред чистат околу споменикот во Дабница.

Со оглед на нивната возраст и уката која ја добиваат од претпоставените за чиста животна средина, несомнено е дека овие дечиња и младинци ќе бидат идните Феникс екологисти.

Од наша страна изразуваме благодарност до Извидничкиот одред „Феникс“.

Можеби ќе ви се допадне