Срамот од несовесните граѓани на патот кон Камена баба

Низ фотографија, срамот од несовесните граѓани на патот кој води кон надалеку прочуената Камена баба

По чистењето на неколку диви депонии во околината на градот, крајно разочарувачка е сликата со дивата депонија на патот за езеро.

Огромни количини на градежен шут, пластичен отпад, електричен и елекетронски отпад, стар мебел, облека, сунгери, најлон, отпад од кастрење и што ли уште не, успеале несовесните граѓани да натрупаат на дивата депонија од двете страни на патот кој води кон Камена баба. Оваа локација е позната по тоа што градов, секоја година е домаќин во натпревари во Болдеринг, или качување по екстремни карпи, кога доаѓаат странски натпреварувачи и туристи од целиот свет.

Денеска Комуналец, со градежни машини и со помош на Мермерскиот комбинат, како општествено одговорна компанија, започнаа да ја расчистуваат оваа дива депонија. По колскиот пат од двете страни, сликата е срам за сите нас. Дивата депонија се простира во должина од два километри, со над 350м3 исфрлен отпад.

Можеби ќе ви се допадне