Се засадува Албиција по Дабнички канал

По рамнењето на теренот околу Дабнички канал, комуналците започнаа со засадување на дрвја од видот Албиција. Најпрво се засадува едната страна од кај типската населба. Планирано е со засадувањето на дрвјата да се формира зелен појас околу каналот и овој со години нерешлив проблем со нечистотијата во и околу каналот етапно да се реши.

Несовесни граѓани со години го користат каналот за исфрлаање на разноразен отпад, а со озеленувањето и формирањето на дрворед, од „Комуналец“ се надеваат дека оваа лоша навика и практика на поедини граѓани ќе престане.

Можеби ќе ви се допадне