Се уредува центарот на градот и паркот кај судот

Со цвеќе од сортата тагетис и петунија и разновидни зимзелени и украсни растенија, се уредуваат зелените и цветните површини во центарот на градот и паркот кај судот.

Комуналец, ги започна пролетните активности за разубавување на градов. Се засадуваат со цвеќе постојните алеи, а се отвораат и нови алеи за цвтен расад.

Засадени се 300 садници зимзелени растенија, а ќе се обновуваат и оштетените тревнати површини.

Можеби ќе ви се допадне