Се санираат штетите од дводневните интензивни врнежи од дожд

Од рано утрово, комуналците со засилени екипи работат на собирање и миење на ноносите од земја, сечење на искршените гранки и дрвја, како и сечење на стари дотраени гранки и дрвја.

Во речното корито видлива е нечистотијата од отпадоци донесени од силните води од Дабнички канал. Според оперативниот оддел од „Комуналец“, во речното корито заради мекоста на теренот ќе се чисти по два до три дена кога ќе се исуши површината
Деновиве, колку и да има дополнителнитална работа за комуналците, нивно е да исчистат се она што оставија силните и интензивни дождови и да ги санираат штетите.

Можеби ќе ви се допадне