Се исчистија од диви депонии и населбите Варош и Козле

Над 90 м3 разноразен отпад се чисти неделава во населбите Варош и Козле  со акцијата за темелно чистење  од  диви депонии.

Останува на граѓаните да покажат поголема свест  и совест спрема животната средина. Воедно се замолуваат граѓаните да внимаваат на околината во нивната населба, и да ги  пријавуваат сторителите  во Инспекторатот при Локалната самоуправа.

Само со заедничка заложба од сите чинители ќе создаваме чиста и здрава животна средина, и ќе се гордееме на културата и принципите во однесувањето спрема општите добра.

 

Можеби ќе ви се допадне