Работилница во рамките на инструментот TAIEX на ЕУ

Од страна на Секретаријатот за европски прашања, а во рамките на инструментот TAIEX на ЕУ, прилепски „Комуналец“, беше поканет на работилницата „TAIEKS LTA Workshop on Waste Management and development of lokal economy“, да земе учество како гостин говорник, односно да изврши презентација како значаен фактор во процесот на управување со отпад, и како единствен репрезент чинител во циркуларната економија во Македонија. На работилницата свои излагања имаа врвни европски експерти од областа отпад.

ТАИЕКС е нов инструмент на ЕУ, наменет за помош и развој на локалните самоуправи.

Можеби ќе ви се допадне