Могилата на изгрејсонце

Могилата е најпопуларна во летните денови. Ја посетуваат од најмало до најстаро.

Кражбите на цветен расад и новозасадаени дрвја се секојдневни. Комуналците постојано ги обновуваат цветните леи со нов расад. Со оглед на жешкото време вработените работат од 5 часот наутро. Затоа, Могилата е најубава во раните утрински часови.

Низ фотографии ве водиме во убавините на Могилата на изгрејсонце.

Можеби ќе ви се допадне