Се обновува паркот кај Основниот суд

ЈКП „Комуналец“ – Прилеп, го обновува паркот кај судот. По 10 сетина години од неговата изградба, се врши замена на комуналната инфраструктура( парковски клупи и корпи) ќе се обновуваат сениците, а целосна замена со нов мост се прави на вештачките езерца кои се градени од природни материјали.

Пролетва во овој парк беа засадени зомзелени украсни растенија од сортата Туја Деница и Туја Смарагд.

Можеби ќе ви се допадне