Месец март посветен на зелен и чист Прилеп

Во соработка со Локалната самоуправа , в.д. директорот Рубично Абрашоски, најавува дека овој месец ќе биде посветен на зеленилото во градов, со засадување на различни видови на дрвја на повеќе локации.

Дрвја од видот платан засадуваа денеска комуналците во паркот кај Основниот суд и во парковите во населбата Димо Наредникот.

Со оглед што на 21 март е Ден на пролетта, или Ден на екологијата, комуналците овој месец го посвеуваат на зеленилото, со засадување на нови садници, одржување и фито заштита на постојното зеленило.

Можеби ќе ви се допадне