Граѓаните да внимаваат и ги чуваат ново засадените садници

100 нови дрвја, јапонска цреша, липа, платан, црвена слива и јавор, засадуваат деновиве комуналните работници на местата на исечените или дотраени дрвја по булеварот „Гоце Делчев“, улиците „Васко Карангелески“, „Александар Македонски“ и др.

Воедно, се засадува и во парковите во центарот на градот, населбата Точила, Врбејско мало, кај театарот и на многу други места.

Освен нови сандици од дрвја се засадува и украсна туја.

Можеби ќе ви се допадне