Генералка на  патот  за езеро и населбата  накај касарни

ЈКП„Комуналец“ – Прилеп, со засилени екипи од  паркови и зеленило  и  за подигање на отпад,  прават генералка на патот кој води накај езеро и населбата под касарни.  Иако  пред  два  месеци беше исчистена дивата депонија  на местото каде завршуваат куќите, несовесни граѓани повторно исфрлаат отпад на истата локација.

Воедно,  од мостот пред касарни и по патот накај езеро, искосени се сите тревнати  површини, а  одстранети  се дивите грмушки и шипови. Направено е темелно чистење и на парковските површини во населбата.

Можеби ќе ви се допадне