Третман и/или уништување на опасен отпад

Почитувани, Со цел да Ви помогнеме во добрите намери за собирање, складирање, третман и/или уништување на опасен отпад, Ве замолуваме да го погледнете следниот линк. https://biznisregulativa.mk/mk-MK/Eksperts/AktuelnoDetail/19 …

Прифатилиштето за кучиња, професионално и коректно ги извршува работните обврски и во овие зимски и…

Прифатилиштето за кучиња кое работи во склоп на ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, е почесто мета на критика на социјалните мрежи од самонарачени Здруженија или поединци „љубители на животни“ како и од одредени портали. Професионалниот тим кој работи…

Могилата како зимска бајка, патеките проодни за посетителите за престојниот викенд

Паркот на револуцијата со новите врнежи од снег изгледа како приказна од бајките. Причина повеќе за престојниот викенд прилепчани да уживаат во прошетките на Могилата. Комуналците пак, два дена работат на отворање на проодни патеки, со…

Комуналците иако не им се наклонети временските услови, се на врвот на својата задача

Снегот кој интензивно паѓа повеќе од два дена им создаде поголеми проблеми на комуналните служби. Од рано наутро со механизација и рачен алат комуналците го чистеа центарот на градот, тротоарите по главните улици и бекатон патеките во…

ЈКП„Комуналец“ со нов в.д директор

Ирена Станковска, по вокација дипломиран економист, е новиот в.д. директор на ЈКП„Комуналец“ - Прилеп. Станковска, на местото вршител на должност доаѓа од раководно место од Секторот за финасии при Локалната самоуправа, со дваесет годишно…

Комуналците завршија со акцијата за сечење и кастрење на стари проблематични дрвја

Комуналец, изминатиов месец работеше на сечење и кастрење на стари проблематични дрвја. Покрај во градов, дотраени стебла и гранки, комуналците сечеја и во повеќе населени места од општинава. Старите проблематични и исушени дрвја…

Втора прес конверенција на директорот Јованоски

Почитувани медиуми, почитувани граѓани, почитувани од ВМРО- ДПМНЕ Минатава недела одржав прес конференција за да ги запознаам граѓаните од чија наплата се финасираме, но и вработените од „Комуналец“, кои се грижат за чистотата во градот…

Дива депонија до влезот на Економскиот факултет

И покрај врвната услуга од ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, која ја извршува во подигањето на отпад спрема граѓаните и бизнис секторот, сепак, одредени граѓани и фирми не си ја почитуваат заедницата во која живеат и отпадот го одлагаат на разно…

Прес конверенција на директорот Јованоски

Почитувани претставници на медиумите, почитувани сограѓани, почитувани вработени во „Комуналец“ На денешнава прес конференција сакам да Ве информирам за најекспонираната, најфалената, а всушност најпромашената и економски најнеоправдана…

Започнува засадување на есенско цвеќе

Комуналците од денес започнуваат со есенско засадување на цвеќе од сортите темјанушка, хризантема и мини роза. Ќе се разубавува центарот на градот,  алеите во паркот  на Могилата, кружниот тек кај поранешен Солидност, населбата Димо…