Вака се реновира и чисти угостителски објект

Утрово совесен граѓанин ни испрати фотографии како се исфрла отпад околу контејнерите зад бизнис центарот. Овој отпад не треба да се одложува во контејнерите, уште помалку околу нив. Но, сиот отпад од обновувањето на угостителскиот објект е оставен позади контејнерите.

Работниците од „Комуналец“ како и секогаш задолжени да исчистат се она што и по години не знаеме или се правиме дека не знаеме кој отпад, каде и како се одлага. Односно, дека секој отпад си има свое место и цена на чинење.

Можеби ќе ви се допадне