Категорија

Отпад

Општина Прилеп и комуналното претпријатие решени да се справат со дивите депонии

Со градежна механизација и транспортни товарни возила низ и околу викенд населбата Маркова чешма, се исчистија и транспортираа до депонијата во Алинци над 300 м3 отпад. Денеска, увид во чистењето на дивите депонии изврши и

Купишта отпад се чистат и транспортираат од викенд населбата Маркова чешма

Во тек е еко акцијата за чистење на дваесетина диви депонии на потегот од магацините на Кожувчанка до Склештен мост во викенд населбата Маркова чешма, па се до магистралниот пат за Плетвар. Купишта најразновиден отпад се собира и

Eколошка акција за чистење на 20-сетина диви депонии

Од денеска комуналците започнуваат еколошка акција за чистење на 20-сетина диви депонии по патот за Маркова чешма, во викенд населбата и од Склештен мост до излезот на патот за Плетвар. Несовесни граѓани исфрлиле градежен шут, фотељи,

Не се бира место каде се исфрла отпад

Денеска, комуналците чистеа неколку диви депонии во боровата шума и во ендеците по патот за манастирот Трескавец. Иако овој пат води до едно од најпосетуваните светилишта како од прилепчани, така и од бројни странски туристи, несовесни

Се чисти парцелата околу Работнички универзитет

Последна активност на комуналците за чистење на дивите депонии за годинава е чистењето на празниот простор помеѓу Гимназијата „Мирче Ацев“, и Работничкиот универзитет. Со оглед на претстојните Новогодишни и Божикни празници, кога поголемо

Комуналец чисти дива депонија на Песјобрдце

Комунален отпад, отпадани гуми, кревети, јоги, градежен отпад, остатоци од отпад од градење, и што ли уште не, чистат комуналците накај населеното место Мажучиште, по Регионалниот пат. Чистењето започна денеска, но со оглед на количините

Појаснување во врска со забраната за употреба на пластични кеси и кеси кои можат да се рециклираат

Од наши сограѓани добивме прашање кои кеси можат да ги селектираат, каде да ги одлагаат и дали одредени кеси кои не подлежат на плаќање од 15 денари се селектираат? Со оглед на тоа што ЈКП,,Комуналец,, - Прилеп, од 2008 година, има

Општина Прилеп, во голема еколошка акција за чистење на дивите депонии

На предлог на градоначалникот Борче Јовчески, со цел да се стави крај на одлагање на отпад на дивите депонии, да се подобри визуелниот изглед на околината наградов, и да се заштити и зачува природната убавина, денеска, се изведува голема

Генерално чистење на обиколницата и излезот во Варош

Од денеска, комуналците започнаа со чистење на обиколницата од кај Жито Прилеп, и излезот во Варош. На овој потег подолго време не е извршено темелно чистење. По локалниот пат направени се голем број диви депонии каде се исфрлени големи