Категорија

Паркови и зеленило

Дезинфекција на улиците и тротоарите

ЈКП „Комуналец“ - Прилеп, во текот на ноќта изврши дезинфекција на улиците и тротоарите кои се одржуваат согласно Програмата за одржување на јавно прометни површини. Од „Комуналец“ ги информираат граѓаните дека со затоплувањето на

Комуналците ги кастрат шеесет годишните дрвја по булеварот

Со цел продолжување на животниот век на дрвјата и добивање на правилно обликувана крошна, комуналците работат на естетко кроење на дрвјата. Деновиве се кројат дрвјата по булеварот „Гоце Делчев“, а веднаш потоа ќе се продолжи со

Генералка на градот

Со убавото време и високите темпетатури комуналците неделава прават генералка на градот со миење на улиците, булеварите плоштадите и тротоарите. На помош се земени и возила од против пожарната служба, со цел оперативно да се опфатат

Расчистување на улиците по обилните снежни врнежи

По обилните врнежи од снег, комуналците од утрово се на терен и се расчистуваше најпрво централното градско подрачје, а потоа и сите тротоари на булеварот и тротоарите на главните улици. Исчистени се приодите на пешачките премини, отворени

Комуналец започна со генералка на градов

Рано утрово, „Комуналец“ започна со генералка на градов Со покачувањето на температурите и најавата од хидрометеоролозите за дневни температури и до 20 степени, комуналците започнаа со миење на улиците, булеварите и плоштадите низ

Зимски цветен расад

Комуналец продолжува со своите активности за разубавување на градов користејќи го последното есенско сонце. Се засадува зимски цветен расад во цветните алеи, паралено се уредува просторот на шеталиштата по булеварот.