Категорија

Паркови и зеленило

Могилата на изгрејсонце

Могилата е најпопуларна во летните денови. Ја посетуваат од најмало до најстаро. Кражбите на цветен расад и новозасадаени дрвја се секојдневни. Комуналците постојано ги обновуваат цветните леи со нов расад. Со оглед на жешкото време

Комплетно обновен паркот во Врбејско маало

Со засадувањето на туја смарагд, црвенолисна украсна слива и жолт јасен, заврши комплетната обнова на паркот во Врбејско маало. Паркот содржи бекатон патеки, зелени површини, детско игралиште за најмладите, комунална инфраструктура,

Бистра вода потече во Дабничкиот канал

Големи количини на отпад се транспортираат до депонијата во Алинци. Каналот беше затрупан со туби, канти, лонци, буриња, Пет амбалажа, облека, обувки, јоргани, па дури и постели и теписи. Од „Комуналец“, апелираат до граѓаните за било

Нови липи

По булеварот се засадуваат нови садници липа. Работата на комуналците е олеснета со набавката на новите машини и алати за оперативната работа.

По врнежите, падна дотраената гранка во паркот кај Основниот суд

По укажување на инжењерите за хортикултура дека дрвото е со скапана срцевнина и веднаш мора да се демонтира куќарката направена врз гранките, рано утрово една од поголемите гранки падна. Дрвената куќарка беше одмонтирана во текот на

Комуналците ги привршуваат градежните работи во паркот Врбејско маало

По поставувањето на линијата за техничка вода која ќе се користи за полевање на паркот, изведбата на осветлувањето и патеките, комуналците започнаа со монтирање на комуналната инфраструктура. Паркот содржи и детски забавни реквизити за

Се чисти коритото од Дабнички канал

Комуналците започнаа со темелно чистење на отпадот од Дабнички канал, како и чистење на треви и троскот од камените зидови по каналот. По ова ќе се пристапи со машинско чистење и собирање на отпад и тиња од коритото, а по исцедувањето

Комуналец започна со одржување на тревнатиот дел од Градскиот стадион

Тревнатиот дел во Градскиот стадион „Гоце Делчев“, наредниов период ќе го одржува ЈКП„Комуналец“ - Прилеп. Со оглед на стручноста која ја поседуваат вработените од Секторот за паркови и зеленило, спортистите и граѓаните ќе имаат можност да