По невремето, како и да немало невреме, Прилеп исчистен за два часа

По страшното невреме кое го зафати Прилеп и околината, комуналците во рок од два часа го исчистија градот. Вредните комуналци, чистеа во центарот на градот, во населбата Тризла и на сите главни улици. Во текот на утрешниот ден ќе се…

Се чисти вториот потег од Дабнички канал

Се чисти коритото од Дабнички канал на потегот од мостот кај касарните до вливот со Оревоечка река. Во овој дел од каналот се исфрла неконтролирано отпад од несовесни граѓани. Каналот се чисти со тешки градежни машини, а на некои потези…

По паѓањето на цветот од Липите, се врши миење на главните сообрајќајници

Голем проблем на комуналците во одржувањето на градот е паѓањето на цветот од Липите. По ова, а  според  оперативниот план, вршат миење на улиците со дрвореди. Според стручните служби од „Комуналец“ на одредени делови од градов цветот…

Се кастрат ниските гранки на дрвјата по дрворедите

Заради безбеден протокот на луѓе, но и заради естетски изглед на дрвјата, започна второто ниско кастрење на дрвјата по дрворедите. Според стручните служби, со второто кроење, се постигнува и заштита на вегетативниот процес, зашто поголемиот…

По дождовите, комуналците на терен во Тризла

По обилните дождови кој го зафатија реонот на Тризла и Варош, екипи на ЈКП„Комуналец“ -Прилеп, се на терен и расчистуваат поголеми наноси од отпад, песок и тиња. Во текот на вчерашниот ден се работеше на потегот на улицата Тризла кај…

Соопштение – Измена на работното време

Почитувани корисници на услугите од ЈКП,,Комуналец,,- Прилеп Ве информираме дека одделението за подигање, транспорт и депонирање на отпад започнува со работа од 06.00 часот. Измената на работното време еден час порано е, заради летниот…

Комуналец доследен во извршувањетo на оперативниот план

,,Комуналец,, доследен во извршувањето на оперативниот план, но и во одржување на површини кои ги работат  како општествено одговорно претпријатие. Неделава, комуналците косат проблематични површини во градов. Таков е случајот и со речното…

Се косат проблематичните делови од речното корито

Висока трева, шамак, троскот, трње и друго, косат комуналците од малото пешачко мовче кај ОУ„Коре Граврилоски - Јане“ накај градскиот базен, и од мостот во населбата „Димо Наредникот“ до подвозникот. Со оглед на влажноста во речното корито…

Пред Велигден, комплетно исчистени и уредени гробиштата

Иако, ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, редовно ги чисти и одржува Старите и Нови градски гробишта, посебно внимание се обрнува пред големите православни празници. Комплетно беа искосени Старите и Нови градски гробишта, се изврши целосно чистење на…