Прилеп годишно селектира отпад колку цела Македонија заедно

FRONTLINE.MK, 10 Април, 2021 Општина Прилеп е првенец во земјава во однос на селекцијата на отпадот што се создава од граѓаните и компаниите на нејзина територија. Од вкупно 28.000 до 31.000 тони отпад што се создава во текот на една…

Апелите од „Комуналец“ не стигнуваат до поедини граѓани.

И покрај постојаните апели и молби кои „Комуналец“ ги упатува до граѓаните за правилно третирање на различните видови на отпад, истите не стигнуваат до нив, или пак, не сакаат да ги слушнат и применат. Во текот на вчерашниот ден(…

На дивите депониите во Прилеп и околината им нема крај

Иако населбата Рид важи за една од поурбанизираните населби во градов, се чини дека создавањето на нови диви депонии на крајот од куќите од населбата никако да престане. Стари алишта, цемент, цигли, градежни блокови и што ли уште не,…

Комуналците ги кастрат шеесет годишните дрвја по булеварот

Со цел продолжување на животниот век на дрвјата и добивање на правилно обликувана крошна, комуналците работат на естетко кроење на дрвјата. Деновиве се кројат дрвјата по булеварот „Гоце Делчев“, а веднаш потоа ќе се продолжи со…

Апел до граѓаните

Од ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, ги замолуваат и апелираат до граѓаните правилно да го одлагаат градежниот шут и постапуваат совесно спрема одлагањето на овој вид отпад. Со затоплувањето на времето и отпочнувањето на градежните работи зачестена…

Генералка на градот

Со убавото време и високите темпетатури комуналците неделава прават генералка на градот со миење на улиците, булеварите плоштадите и тротоарите. На помош се земени и возила од против пожарната служба, со цел оперативно да се опфатат…

Расчистување на улиците по обилните снежни врнежи

По обилните врнежи од снег, комуналците од утрово се на терен и се расчистуваше најпрво централното градско подрачје, а потоа и сите тротоари на булеварот и тротоарите на главните улици. Исчистени се приодите на пешачките премини, отворени…

Соопштение

Почитувани сограѓани, ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, ја информира јавноста дека од денес 5.02.2021 година, за директор на јавното претпријатие е именуван Сашо Велески, дипломиран машински инжењер. Сашо Велески, на местото директор доаѓа од…

Комуналец започна со генералка на градов

Рано утрово, „Комуналец“ започна со генералка на градов Со покачувањето на температурите и најавата од хидрометеоролозите за дневни температури и до 20 степени, комуналците започнаа со миење на улиците, булеварите и плоштадите низ…

Соопштение

Почитувани сограѓани! Ве информираме дека ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, за Новогодишните празници ќе работи со вообичаената практика. Отпадот од домовите ќе се собира редоследно по денови, согласно Програмата за работа. Доколку се…