Годишна архива

2022

Оштетени кошевите во комплексот „Езеро“

Во комплексот „Езеро“, на спортскиот терен за кошарка, непознати сторители ги уништиле кошовите. Комуналците денеска поставија нови. Се замолуваат посетителите да внимаваат и ги чуваат детските игралишта, поставената комунална

Расцветаните јапонски цреши рај за очите и душата

Секоја пролет на популарната „Цветна улица“ во градов владее розовата боја. Магијата од розовиот цвет ја има и во парковите во центарот на Прилеп. Богатиот цвет на црешата кој е еден од најубавите во природата, прошетките под црешите и

Обнова на паркот кај судот

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, ги обновува зелените површини во парковите во градов и населените места. Денес се засејува нова трева во паркот кај Основниот суд. Овој парк е еден од најпосетуваните во летниот период. Според инженерите по

Уредување на гробиштата

И покрај неповолните временски услови, вработените од Градските гробишта брзаат да ги извршат сите операции пред Велигденските празници. Се косат тревнатите површини, се собираат отпадоците, се чистат пристапните и приодните патеки, а се

Поголемо внимание на парковите и детските игралишта

Годинава, „Комуналец“, посветува поголемо внимание на парковите и детските игралишта во градов и населените места. Денеска, комуналците поставија нова ограда на детското игралиште во паркот по кејот, и поставија нови корпи за отпадоци.

Отпад

И покрај нашите редовни објави и информирање до граѓаните дека „Комуналец“, било кој отпад кој неможе да го собере со редовната линија (освен градежен шут и отпад од градење), бесплатно го подига од домаќинствата, сепак, несовесни граѓани

Во паркот кај Основниот суд, „Комуналец“, работи на збогатување со нови содржини

Со убавото време паркот кај Основниот суд е еден од најпосетуваните во толите денови. Со оглед на големата посетеност на паркот и барањето од граѓаните да се обнови куќарката, денеска беше поставена нова, на местото на дотраеното и

Навиките тешко се менуваат

За било која категорија на отпад, јавете се на тел. 048/428-992, со порака на ФБ страницата на ЈКП„Комуналец“-Прилеп, или емајл: presskomunalec@yahoo.com. Габаритен отпад (мебел од дрво, тапациран мебел, јоги, теписи и др) - не се

Се чисти огромна дива депонија на локалитетот Скаменета Баба

Се чисти огромна дива депонија, локацијата е мапирана на светската карта за одржување на болдеринг Над 2 километри во должина и повеќе од 1500м3 отпад, е исфрлен од несовесни граѓани. Локацијата е лево од патот за вештачкото езеро,

Комуналец и Општина Прилеп, го одбележаа доаѓањето на пролетта

Денес, 21 март 2022 година го живееме периодот кога ги гледаме последиците на човековиот неразумен и нерационален однос кон природата. Време на интензивни климатски промени, желба за воспоставување на одржлив развој, битка за зелени