Месечна архива

септември 2022

Се обновуваат парковите во населените места

Покрај обновувањето на парковите низ градов, „Комуналец“, започна со поправки и обновување на парковите низ населените места. Се работи на целосно уредување на паркот во населеното место Беровци, каде се направени поголеми оштетувања,

Активности на паркот на 5-та Прилепска

ЈКП „Комуналец“ - Прилеп, со активности на двосмерната 5-та Прилепска. Овој парк е на површина од 9000 м2, каде се заменија со нови дел од поставените детски реквизити, се иврши бојадисување и поправка, а целосно се обнови и оградната

Одговор на прес конференцијата одржана од политичката партија СДСМ

Почитувани, На денешната прес конференција по којзнае кој пат бев прозван, а во врска со управителот на „Терминал Комуналец“ ДООЕЛ, за што повторувам дека досегашниот управител Мартин Ачкоски, е разрешен на последната седница на

Прес на Рубин Абрашоски

Почитувани, Денеска ќе ја запознаеме јавноста со недомаќинското и неодговорно работење на претходните раководства, и како СДСМ ја практицирала власта на локално ниво, со што во моментов се доведува во прашање финасиското работење на

Прес на Рубин Абрашоски

Почитувани новинари, Ви благодарам што денеска дојдовте на оваа прес конференција за прилепската и македонската јавност да ја дознае вистината од рубриката како што ја нарекуваат од политичката партија „Верувале или не“. Денеска се