Месечна архива

јули 2022

Купишта отпад се чистат од дивата депонија кај Дабница

Над 400 м3 отпад се чисти од дивата депонија околу споменикот кај Дабница, и по колксиот пат по кој е расфрлан различен отпад, а кој придонесува на одедени делови да неможе да се помине ниту со запрежна кола. Кревети, распадната јоги,

Прилепски Комуналец на врвот на својата задача и на овогодинешниот Пивофест

Купишта хартија, отпадоци од пластичен прибор, лименки и што ли не, чистат комуналците од рани зори. Најнапред единицата за селекција на отпад собира се она што може да се рециклира. Додека пак, единиците метачи и паркови и зленило

Прилеп подготвен за Пивофест 2022

Со врвна чистота, Прилеп утрово, подготвен да ги прими многубројните посетители на „Пивофест2022“. Чисти тревници, улици, тротоари и плоштади, и организирани мобилни екипи кои ќе се справуваат со сиот создаден отпад за време на

Генералка пред Пиво фест

Комуналните работници по синоќешните обилни дождови мобилизирани да направат генерално чистење пред престојниот Пиво фест. Покрај многубројните проблеми кои ги создадоја силниот ветер и дождот по јавно прометните површини и парковите,