Месечна архива

април 2022

Честит 1 мај

Почитувани сограѓани, Вработените од ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, Ви го честитаат 1 мај, Денот на трудот, и Ве замолуваат за време на традиционалниот излет и при престојот во природа, посебно во атарот на вештачкото езеро да се користат

Оштетени кошевите во комплексот „Езеро“

Во комплексот „Езеро“, на спортскиот терен за кошарка, непознати сторители ги уништиле кошовите. Комуналците денеска поставија нови. Се замолуваат посетителите да внимаваат и ги чуваат детските игралишта, поставената комунална

Расцветаните јапонски цреши рај за очите и душата

Секоја пролет на популарната „Цветна улица“ во градов владее розовата боја. Магијата од розовиот цвет ја има и во парковите во центарот на Прилеп. Богатиот цвет на црешата кој е еден од најубавите во природата, прошетките под црешите и

Обнова на паркот кај судот

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, ги обновува зелените површини во парковите во градов и населените места. Денес се засејува нова трева во паркот кај Основниот суд. Овој парк е еден од најпосетуваните во летниот период. Според инженерите по

Уредување на гробиштата

И покрај неповолните временски услови, вработените од Градските гробишта брзаат да ги извршат сите операции пред Велигденските празници. Се косат тревнатите површини, се собираат отпадоците, се чистат пристапните и приодните патеки, а се

Поголемо внимание на парковите и детските игралишта

Годинава, „Комуналец“, посветува поголемо внимание на парковите и детските игралишта во градов и населените места. Денеска, комуналците поставија нова ограда на детското игралиште во паркот по кејот, и поставија нови корпи за отпадоци.

Отпад

И покрај нашите редовни објави и информирање до граѓаните дека „Комуналец“, било кој отпад кој неможе да го собере со редовната линија (освен градежен шут и отпад од градење), бесплатно го подига од домаќинствата, сепак, несовесни граѓани

Во паркот кај Основниот суд, „Комуналец“, работи на збогатување со нови содржини

Со убавото време паркот кај Основниот суд е еден од најпосетуваните во толите денови. Со оглед на големата посетеност на паркот и барањето од граѓаните да се обнови куќарката, денеска беше поставена нова, на местото на дотраеното и

Навиките тешко се менуваат

За било која категорија на отпад, јавете се на тел. 048/428-992, со порака на ФБ страницата на ЈКП„Комуналец“-Прилеп, или емајл: presskomunalec@yahoo.com. Габаритен отпад (мебел од дрво, тапациран мебел, јоги, теписи и др) - не се

Се чисти огромна дива депонија на локалитетот Скаменета Баба

Се чисти огромна дива депонија, локацијата е мапирана на светската карта за одржување на болдеринг Над 2 километри во должина и повеќе од 1500м3 отпад, е исфрлен од несовесни граѓани. Локацијата е лево од патот за вештачкото езеро,