Месечна архива

март 2022

Комуналец и Општина Прилеп, го одбележаа доаѓањето на пролетта

Денес, 21 март 2022 година го живееме периодот кога ги гледаме последиците на човековиот неразумен и нерационален однос кон природата. Време на интензивни климатски промени, желба за воспоставување на одржлив развој, битка за зелени

Влезови без отпадоци

Влезови без отпадоци, на потег се граѓаните да покажат коректно и совесно однесување кон животната средина Во период од 3 месеци, повторно се исчистија влезовите од Варош до Железничката станица, низ Варош и населбата Козле, каде се

Се замолуваат граѓаните и возачите да внимаваат каде и како исфлаат отпадоци

Комуналците повторно ќе ги чистат излезите од градов. Иако обиколниот пат од кај Жито Прилеп за Варош, се исчисти во месец декември, денеска на оваа реалација се собираа купишта отпад. Според Оперативниот план од „Комуналец“,

Комуналците со полни раце работа, очекуваат поддршка од граѓаните

Вистинска депонија е направен просторот позади спортската сала „Македонија“, каде комуналците исекоја диви израстоци од јасен и шипови и собираа купишта најразновиден отпад. Локалната самоуправа и директорот Рубинчо Абрашоски, се децидни

Ќе светне и просторот зад еден од стратешките објекти во градов – касарната

По една недела од чистењето на дивата депонија зад касарната се чини како да нема крај колку отпад несовесните граѓани исфрлиле на оваа локација. Досега се исчистени, транспортирани и депонирани во депонијата Алинци над 500 м3 отпад. Се

Се подготвува Могилата за престојната пролет

Пред престојната пролет, и покрај неповолните временски услови за работа, комуналците прават поголеми реконструктивни обновувања на спортско рекреативните терени на Могилата. Се обновува старата искината и дотраена заштитна мрежа, се

Месец март посветен на зелен и чист Прилеп

Во соработка со Локалната самоуправа , в.д. директорот Рубично Абрашоски, најавува дека овој месец ќе биде посветен на зеленилото во градов, со засадување на различни видови на дрвја на повеќе локации. Дрвја од видот платан засадуваа

Се чисти една од најголемите диви депонии околу градов

По барање од градоначалникот Борче Јовчески и Локалната самоуправа, од денеска комуналците започнаа да ја чистат една од најголемите диви депонии позади касарната која е создавана повеќе години. Комунален мешан отпад, градежен шут,

Голема еко акцијата за засадување на дрвја

ЈКП„Комуналец“- Прилеп, во соработка со Локалната самоуправа започнува голема еко акцијата за засадување на дрвја. Комуналците од денеска започнаа со засадување на дрвја по булеварот на потегот од споменикот на Прилепски бранители до

Апел до граѓаните

Отпадот од кантите се собира секоја недела со редовната линија од домовите од страна на комуналните работници. Совесен граѓанин ни испрати фотографии од граѓани како го истураат отпадот околу контејнерите на пунктот контејнери поставен