Месечна архива

февруари 2022

Многу отпад, трње, шипови и камен се чисти кај мотелот од вештачкото езеро

ЈКП „Комуналец“ - Прилеп, ја продолжува акцијата за чистење околу вештачкото езеро. Денеска се чистеше отпад, трње и шипови околу распаднатиот мотел, а воедно се чистеше и рамнеше теренот на потегот под паркинг просторот од Спортско

Започна миењето на сообраќајниците и тротоарите низ градот, апел до возачите и пешаците да бидат…

ЈКП „Комуналец“, започна со темелно миење на сообраќајниците и тротоарите во градов. Заради ниските ноќни температури и неможноста оваа операција да се извршува во ноќните часови, се информираат граѓаните дека миењето на улиците ќе се

Комплетно се чисти просторот околу и во комплексот кај вештачкото езеро

Комуналците денеска во и околу Спорстко рекреативниот комплекс „Езеро“, прават генерално чистење на паркинзите, пешачките патеки, детските игралишта, спортскиот терен, но и околу комплексот, при што се чисти расфрлан комунален отпад, но и

Се прави генералка на влезот во градов од кај бензиската на Лук Оил

Комуналците, денеска чистат градежен шут и мешан комунален отпад на влезот во градов, наспроти бензиската од Мак Петрол, до самите куќи. Неосвеста на поедини граѓани одела дотаму што отпадот е истуран до тротоарскиот дел, наменет за

Реконструкцијата со замена на травертин плочки во Старата чаршија

Јавното претпријатие „Комуналец“, започна парцијална реконструкцијата со замена на травертин плочки во Старата чаршија Во соработка со Локалната самоупрва, ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, започна реконструкција со замена на старите дотраени и

Општина Прилеп и комуналното претпријатие решени да се справат со дивите депонии

Со градежна механизација и транспортни товарни возила низ и околу викенд населбата Маркова чешма, се исчистија и транспортираа до депонијата во Алинци над 300 м3 отпад. Денеска, увид во чистењето на дивите депонии изврши и

Купишта отпад се чистат и транспортираат од викенд населбата Маркова чешма

Во тек е еко акцијата за чистење на дваесетина диви депонии на потегот од магацините на Кожувчанка до Склештен мост во викенд населбата Маркова чешма, па се до магистралниот пат за Плетвар. Купишта најразновиден отпад се собира и

Eколошка акција за чистење на 20-сетина диви депонии

Од денеска комуналците започнуваат еколошка акција за чистење на 20-сетина диви депонии по патот за Маркова чешма, во викенд населбата и од Склештен мост до излезот на патот за Плетвар. Несовесни граѓани исфрлиле градежен шут, фотељи,

Наплатен центар Точила

Се известуваат граѓаните од населбите Точила, Варош, Козле и Тризла, дека наплатниот центар кој се најдуваше на крајот од ул,, Самоилова’’, под ОУ,, Блаже Конески’’, е преместен исто на ул,, Самоилова’’, бр 6, до СОУ ,,Орде Чопела’’.

Не се бира место каде се исфрла отпад

Денеска, комуналците чистеа неколку диви депонии во боровата шума и во ендеците по патот за манастирот Трескавец. Иако овој пат води до едно од најпосетуваните светилишта како од прилепчани, така и од бројни странски туристи, несовесни