Годишна архива

2021

Липа, даб и јавор, засадуваат комуналците на повеќе локации во градов

Прилеп, е еден од ретките градови во државава каде се води посебна грижа и внимание за зеленилото. Според Зелениот регистар кој го води „Комуналец“, Општина Прилеп, располага со 4.307 високостеблести дрвја, и 845 нискостеблести зимзелени

честит 3-ти Ноември

Вработените од ЈКП „Комуналец“ - Прилеп, Ви го честитаат 3-ти Ноември, Денот на конечното ослободување на градот. Нека им е вечна слава на сите паднати борци!

Паркот на револуцијата се уредува со нов цветен расад

Во пресрет на националниот празник „11 Октомври“ , Паркот на револуцијата се уредува со нов цветен расад. Овој историски, културен и спортско рекреативен центар, редовно се одржува и се надополнува со нови содржини, и претставува

Блесна булаварот со хризантема, додека алеите низ парковите со темјанушка

Неделава комуналците ќе засадуваат цвеќе на повеќе локации. За крајот на октомври предвидено е да се засадуваат дрвја, како и украсни зимзелени растенија. Прилеп, секогаш го држи приматот во засадување на зеленило и уредување на зелени

Повторно се чисти дивата депонија над касарната

Не престанува лошата навика на одредени граѓани да го исфрлаат отпадот на крајот од ул„Ерован Шабаноски“ до куќите, и до оградениот дел од касарната. На оваа депонија најмногу е исфрлен домашен комунален отпад, за кој, „Комуналец“ има

Трибина „Грижа за бездомни кучиња, стерилизирање и одговорно сопствеништво на домашни миленици“

Прифатилиштето за кучиња при ЈКП „Комуналец“ - Прилеп, организира едукативна трибина на 04.09.2021(сабота) во 11.00 часот, амфитеатар парк Могила, со тема „Грижа за бездомни кучиња, стерилизирање и одговорно сопствеништво на домашни

По целосното уредување на паркот во населбата Кузман 3, се изврши осветување на параклисот

По иницијатива на месното население и нивен самопридонес се изгради и освети параклисот посветен на Св „Ѓорѓи“. Израден е летниковец, ископан бунар за техничка вода за наводнување на паркот, обновена е тревнатата површина, засадени се

Исчистени се Шаторов камен и Топташ од ситен отпад

По иницијатива на Граѓанското здружение „За почиста Македонија“, активисти на граѓански здруженија, велосипедисти, извидници, како и љубители на природните убавини исчитија поголем дел од Топташ и Шаторов камен. Акцијата беше поддржана и

Се обновува детскиот парк и спортското игралиште во населбата Рид

Со нова кована ограда, обновување на спортските реквизити, и нова комунална опрема, ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, го обновува детскиот рекреативен парк и спортското игралиште во населбата Рид. По највата од „Комуналец“, дека годинава ќе