Месечна архива

декември 2021

Се чисти парцелата околу Работнички универзитет

Последна активност на комуналците за чистење на дивите депонии за годинава е чистењето на празниот простор помеѓу Гимназијата „Мирче Ацев“, и Работничкиот универзитет. Со оглед на претстојните Новогодишни и Божикни празници, кога поголемо

Се чисти патеката во Градската болница

Комуналците ја чистат запоставената пешачка патека и скалишниот простор кои водат покрај Градскиот стадион до Градската болница. Граѓаните, овој простор го користат како скратена патека. И покрај многубројните тековни обврски кои во

Плати СМЕТКА ОНЛАЈН

ЈКП “Комуналец” – Прилеп, Ви овозможува Вашите сметки за подигање на отпад и солидарен погреб да ги плаќате онлајн преку компјутер, лаптоп или паметен телефон без никакви трошоци. Плаќањето на сметките имате можност да го извршите преку

Комуналец чисти дива депонија на Песјобрдце

Комунален отпад, отпадани гуми, кревети, јоги, градежен отпад, остатоци од отпад од градење, и што ли уште не, чистат комуналците накај населеното место Мажучиште, по Регионалниот пат. Чистењето започна денеска, но со оглед на количините

Известување!

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, Ве известува дека в.д, директорот Рубинчо Абрашоски, приемен ден за граѓаните ќе има секој вторник во терминот од 12:00 до 14:00 часот. Седиштето на ,,Комуналец’’, е на ул„Питу Гули“ бр.2а, позади зградата на

Појаснување во врска со забраната за употреба на пластични кеси и кеси кои можат да се рециклираат

Од наши сограѓани добивме прашање кои кеси можат да ги селектираат, каде да ги одлагаат и дали одредени кеси кои не подлежат на плаќање од 15 денари се селектираат? Со оглед на тоа што ЈКП,,Комуналец,, - Прилеп, од 2008 година, има

Пред зимата се гради нов детски парк

„Комуналец“ гради нов детски парк на јавна површина во кругот на болницата. Детскиот парк е на барање на жителите од овој дел на градот, а со оглед на тоа што во близина нема друга слободна јавна површина, одлучено е паркот да се гради во

Општина Прилеп, во голема еколошка акција за чистење на дивите депонии

На предлог на градоначалникот Борче Јовчески, со цел да се стави крај на одлагање на отпад на дивите депонии, да се подобри визуелниот изглед на околината наградов, и да се заштити и зачува природната убавина, денеска, се изведува голема