Месечна архива

октомври 2021

Паркот на револуцијата се уредува со нов цветен расад

Во пресрет на националниот празник „11 Октомври“ , Паркот на револуцијата се уредува со нов цветен расад. Овој историски, културен и спортско рекреативен центар, редовно се одржува и се надополнува со нови содржини, и претставува

Блесна булаварот со хризантема, додека алеите низ парковите со темјанушка

Неделава комуналците ќе засадуваат цвеќе на повеќе локации. За крајот на октомври предвидено е да се засадуваат дрвја, како и украсни зимзелени растенија. Прилеп, секогаш го држи приматот во засадување на зеленило и уредување на зелени