Месечна архива

мај 2021

Известување

ЈКП „Комуналец“ -Прилеп, ги известува жителите од општина Прилеп, корисници на услугите, дека од 31. 05. 2021 година, вработените од Одделението за подигање на отпад од домаќинствата, започнуваат со работа од 06:00 часот. Согласно

Сертификат за животна средина

По претходна анализа на ЈКП „Комуналец“ - Прилеп, за исполнување на основните начела на IAESS Env.C 2021-2023 и исполнување на принципите во работењето согласно IAESS стандардите за животна средина, прилепското јавно претпријатие доби

Отпадот од домот со педесет црни вреќи исфрлени на улица

Кога ќе наумиш да го исчистиш отпадот од домот со педесет црни вреќи исфрлени на улица, невидена слика досега во Прилеп, која е за секоја осуда. Косена трева во контејнери за хартија;Облека и гранки во контејнери за пластика;Тоалетни

Комуналец започна со одржување на тревнатиот дел од Градскиот стадион

Тревнатиот дел во Градскиот стадион „Гоце Делчев“, наредниов период ќе го одржува ЈКП„Комуналец“ - Прилеп. Со оглед на стручноста која ја поседуваат вработените од Секторот за паркови и зеленило, спортистите и граѓаните ќе имаат можност да

Се чисти ново жариште на дива депонија под Марковите кули

Во соработка со Ромското население од населбата Тризла, деновиве комуналците работат на чистење на дива депонија под Марковите кули. Ова е ново создадено жариште со купишта разноразен отпад расфрлан по целата површина на крајот од

Ѓубре низ старата чаршија

Зошто ѓубрето во вечерните часови е по булеварот и низ уличките од Старата чаршија? Одредени дуќанџии, стопанственици и јавната администрација, и покрај сите апели, молби и лична достава на информација со барање до посочените каде