Месечна архива

април 2021

Велигденска честитка

Вработените од ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, на граѓаните им го честитаат големиот христијански празник Велигден, со желби за добро здравје и благосостојба. И годинава, „Комуналец“ е во служба на своите граѓани со уреден, чист, зелен и

Прилеп летово ќе блесне во сите цветни бои

Комуналците го доуредуваат централното градско подрачје. По поставувањето на баз трева во жардењерскиот дел од булеварот, се засадуваат рози во сите бои. Од „Комуналец“, најавуваат дека етапно се оплеменува централното градско подрачје

Прилеп годишно селектира отпад колку цела Македонија заедно

FRONTLINE.MK, 10 Април, 2021 Општина Прилеп е првенец во земјава во однос на селекцијата на отпадот што се создава од граѓаните и компаниите на нејзина територија. Од вкупно 28.000 до 31.000 тони отпад што се создава во текот на една