Месечна архива

март 2021

Апелите од „Комуналец“ не стигнуваат до поедини граѓани.

И покрај постојаните апели и молби кои „Комуналец“ ги упатува до граѓаните за правилно третирање на различните видови на отпад, истите не стигнуваат до нив, или пак, не сакаат да ги слушнат и применат. Во текот на вчерашниот ден(

На дивите депониите во Прилеп и околината им нема крај

Иако населбата Рид важи за една од поурбанизираните населби во градов, се чини дека создавањето на нови диви депонии на крајот од куќите од населбата никако да престане. Стари алишта, цемент, цигли, градежни блокови и што ли уште не,

Комуналците ги кастрат шеесет годишните дрвја по булеварот

Со цел продолжување на животниот век на дрвјата и добивање на правилно обликувана крошна, комуналците работат на естетко кроење на дрвјата. Деновиве се кројат дрвјата по булеварот „Гоце Делчев“, а веднаш потоа ќе се продолжи со

Апел до граѓаните

Од ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, ги замолуваат и апелираат до граѓаните правилно да го одлагаат градежниот шут и постапуваат совесно спрема одлагањето на овој вид отпад. Со затоплувањето на времето и отпочнувањето на градежните работи зачестена

Генералка на градот

Со убавото време и високите темпетатури комуналците неделава прават генералка на градот со миење на улиците, булеварите плоштадите и тротоарите. На помош се земени и возила од против пожарната служба, со цел оперативно да се опфатат