Месечна архива

февруари 2021

Расчистување на улиците по обилните снежни врнежи

По обилните врнежи од снег, комуналците од утрово се на терен и се расчистуваше најпрво централното градско подрачје, а потоа и сите тротоари на булеварот и тротоарите на главните улици. Исчистени се приодите на пешачките премини, отворени

Соопштение

Почитувани сограѓани, ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, ја информира јавноста дека од денес 5.02.2021 година, за директор на јавното претпријатие е именуван Сашо Велески, дипломиран машински инжењер. Сашо Велески, на местото директор доаѓа од

Комуналец започна со генералка на градов

Рано утрово, „Комуналец“ започна со генералка на градов Со покачувањето на температурите и најавата од хидрометеоролозите за дневни температури и до 20 степени, комуналците започнаа со миење на улиците, булеварите и плоштадите низ