Месечна архива

октомври 2020

Комуналец го уредува Булеваот и улицата Прилепски бранители

Со баз трева, „Комуналец“ започна со уредување на булеварските централни ленти. Планирано е по ова да се продолжи и со хортикултурно уредување на жардиниерите вдолж булеварот и на улицата „Прилепски бранители“, а воедно потребно е и…

Нов В.Д директор на ЈКП„Комуналец“ – Прилеп

Почитувани! Ве информираме дека од денес за нов В.Д директор на ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, е поставен Даре Цветаноски, досегашен раководител на Секторот за ЈПП паркови и зеленило.Цветаноски, по вокација е инженер по хортикултура, а својот…

Отчет на постигнатото и сработеното од В.д директорката Ирена Станковска

В.д. директорката Ирена Станковска, го раководеше Јавното комунално претпријатие „Комуналец“ - Прилеп, во периодот од 8.01.2019 до 16.10.2020. Во овој период комуналното претпријатие редовно го сервисираше оперативниот план, како и…

Фотографиите говорат

Ул„Леце Котески“ до рампата од железничката пруга, контејнер има на 10 метри. Комуналците го искосија и исчистија просторот.

Честит 11 Октомври

Почитувани сограѓани, Вработените од ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, Ви го честитаат 11 Октомври, Денот на народното востание и Денот на борецот. Ова е празник на хероите, симбол на непокорот и слободарскиот дух. Нека ни…

Ноќно исфрлање на отпад од реновирање на стан или куќа до пунктот контејнери позади Липа

Денеска комуналните работници (еден тракторист и 3комунални работници) 4 дневници ги работеја за несовесениот граѓанин. Прашање до непознатиот исфрлач на отпад: Ако реновирате стан или куќа од 15-20 илјади евра, дали е проблем да…

Комуналец гради нов детски парк на ул„Трајко Тарцан“

Паркот е скоро пред завршување, а дечињата од населбата нестрпливи ги користат последните топли есенски денови за игра. Во паркот се поставени детските реквизити за најмаладите, изведени се бекатон патеките и поставени клупи за одмор и…